Ventilatiesysteem kosten

Waarom investeren in ventilatie?

Onze woningen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Frisse lucht komt daardoor minder makkelijk de woning binnen, waardoor ook de ventilatie in huis steeds belangrijker wordt. Een goed ventilatiesysteem zorgt er namelijk voor dat vervuilde lucht wordt afgevoerd en dat er schone, gefilterde lucht de woning in gaat.

Gefilterde en schone binnenlucht is een belangrijke voorwaarde voor een gezonde leefomgeving. In veel huizen is de binnenlucht echter minder gezond dan de lucht buiten. De oplossing hiervoor is om de lucht in huis constant te verversen door middel van een ventilatiesysteem.

Op deze pagina leer je meer over de kosten van een ventilatiesysteem.

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Nieuwe bestandstypen/schone-lucht-in-huis.webp
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/Springende-familie_incl_logo_613f5b5fd869e.jpg
VOORDELEN

waarom investeren in een ventilatieSYSTEEM?

Er zijn diverse redenen om te investeren in een goed werkend ventilatiesysteem in jouw woning. Denk hierbij aan financiële- en gezondheidsredenen, waaronder de onderstaande redenen:

 • 24/7 ventileren zonder warmteverlies of koude tocht.
 • Een forse energiebesparing (gemiddeld € 160 tot € 200,- per jaar).
 • Een constante, behaaglijke binnentemperatuur in elk seizoen.
 • Excellente lucht in huis voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.
 • Minder kans op vocht en schimmel in huis.

Met onze ventilatieoplossingen ben je verzekerd van bovenstaande voordelen. Benieuwd naar de kosten van balansventilatie? Lees dan snel verder.

Kosten balansventilatie

Ventilatiesysteem kosten

We krijgen vaak de vragen "Wat kost mechanische ventilatie?" en "Wat kost een wtw unit?". De mogelijkheden voor ventilatie in je woning zijn eindeloos: zo bieden wij centrale ventilatie met warmterugwinning (WTW) aan waarbij toe- en afvoerkanalen nodig zijn. Daarnaast bieden we centrale ventilatie zonder toevoerkanalen zoals het Multi Air Supply systeem aan, welke zeer geschikt is voor bestaande woningen. Verder zijn er ook oplossingen met decentrale ventilatie (met en zonder WTW) waarbij elke ruimte apart wordt geventileerd. Doordat er diverse en uiteenlopende ventilatie oplossingen zijn, verschillen de ventilatiesysteem kosten. 

Bovendien zijn onze oplossingen uit te breiden met accessoires zoals met de ultra krachtige filter Pure induct. De kosten van een ventilatiesysteem zijn dus erg afhankelijk van uw wensen en het soort ventilatiesysteem. Wil je weten welk ventilatiesysteem voor jouw woning geschikt is en wil je een advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze dealers in uw omgeving. Onze dealers kunnen je meer vertellen over de kosten voor het aanleggen van een ventilatiesysteem.

Een goed ventilatiesysteem is een eenmalige investering, maar tegelijkertijd bespaar je ook flink op je energierekening (er gaat geen energie verloren) en investeer je in een gezonde leefomgeving.

Onze mogelijkheden zijn oneindig en voor iedere vraag biedt Brink een oplossing. Iedere woning heeft een andere hoeveelheid frisse lucht nodig. Daarnaast heeft ook iedereen woning een andere indeling waar rekening mee gehouden dient te worden. 

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Vraag dan een vrijblijvend advies aan.

CONTACTFORMULIER

mEER INFORMATIE OF ADVIES OVER onze ventilatiesystemen? WIJ HELPEN GRAAG

 • Nieuws 28-11-2023

  Toestellen volop leverbaar

  Profiteer van onze korte levertijden.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 05-10-2023

  Ontdek onze complete Flair-serie op Vakbeurs Energie!

  Benieuwd hoe onze complete, stille en flexibele Flair-familie bijdraagt aan de energietransitie? Ontdek onze oplossingen voor nieuwbouw- en renovatieprojecten op de Vakbeurs Energie. 10 t/m 12 oktober, hal 3 stand E040.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 03-10-2023

  Vanaf 2024 ook subsidie voor energiezuinige ventilatiesystemen

  De ISDE subsidieregeling wordt vanaf 2024 uitgebreid. Het aanvragen van subsidie is dan ook mogelijk voor energiezuinige ventilatiesystemen.

  Bekijk artikel
FAQ's

VEELGESTELDE VRAGEN Over ventilatiesysteem kosten

Wat houdt ventilatie in?

Het ventileren van een ruimte betekent het verversen van de binnenlucht met gefilterde buitenlucht. Hierbij worden stofdeeltjes (grof- en fijnstof), vocht en geurtjes afgevoerd.

Wat zijn de kosten van een ventilatiesysteem?

Dit verschilt erg per ventilatiesysteem. De mogelijkheden zijn eindeloos, waardoor we op voorhand geen prijsindicatie kunnen geven. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een prijsopgave. 

Hoe lang gaat een ventilatiesysteem mee?

Een gemiddeld ventilatiesysteem gaat bij goed onderhoud 15-20 jaar mee.

Wat is het voordeel van een ventilatie met WTW?

Ventileren met een warmteterugwin systeem is energiezuinger dan ventilatie zonder WTW doordat de warmte uit de te filteren lucht wordt hergebruikt.