Expert: Gerwin de Bruijn

Regio
Functie: Technisch Commercieel Adviseur
Expertise: Luchtbehandeling voor woningbouw en kleine utiliteit. Zowel verwarming, koeling als ventilatie met warmteterugwinning.
Gerwin is verantwoordelijk voor de verkoop en advies aan installateurs in Noordwest-Nederland.
Tel. (0522) 46 99 44

Blogs

image
Geluid ventilatiesystemen: voorkomen is beter dan genezen

Door: Gerwin de Bruijn.
Regelmatig zie ik dat het geluidsniveau van een ventilatiesysteem te hoog is. In het voortraject is hier vaak weinig of geen aandacht aan besteed. Achteraf kan dit niet altijd eenvoudig en/of zonder hoge kosten worden opgelost. Beter is om hier in het ontwerp al rekening mee te houden. Waar kun je van te voren rekening mee houden?

Lees verder
image
Ieder huis verdient schone longen

Door: Gerwin de Bruijn.
Fijnstof in woningen is de laatste maanden veelvuldig in het nieuws geweest. De binnenlucht in woningen is schadelijker dan de lucht buiten. Aangezien we veel tijd in huis doorbrengen is dit een serieus probleem. Maar wat is nu fijnstof precies? Hoe komt fijnstof in de binnenlucht van de woning terecht en wat kunnen we hier tegen doen?

Lees verder
image
Woning ventileren: wat is er mogelijk?

Door: Gerwin de Bruijn.
Hoe ventileer je een woning? Vroeger werd hier nauwelijks over gesproken omdat een woning zoveel naden en kieren had dat er altijd voldoende geventileerd werd. Tegenwoordig wordt een woning zo luchtdicht gebouwd (Qv10 waarde) dat ventileren een vereiste is om een gezond binnenklimaat te krijgen. Maar welke mogelijkheden zijn er allemaal op het gebied van ventileren?

Lees verder
image
Ventilatie = van levensbelang

Door: Gerwin de Bruijn.
Ik heb bij verschillende ventilatiefabrikanten gewerkt en daardoor veel ervaring opgedaan met de ventilatiesystemen in woningen, zowel met als zonder warmterugwinning (WTW). Ik hoor nog te vaak misverstanden en kom helaas veel gebreken tegen: systemen die niet goed aangelegd of ingeregeld zijn. In een aantal blogs wil ik u meenemen in de wereld van ventilatie.

Lees verder