Bij het verduurzamen van bestaande bouw hebben we te maken met diverse uitdagingen. Want hoe renoveer je zo efficient en betaalbaar mogelijk bestaande woningen? Woningen en appartementen worden geïsoleerd en kierdicht gemaakt en er is veel vraag naar het All electric of hybride verwarmen. Een belangrijk onderdeel hierbij is de juiste ventilatie. Een gezond binnenklimaat wordt namelijk bepaald door de ventilatie waarbij verontreinigde lucht uit de woning wordt afgevoerd en schone en gefilterde lucht wordt toegevoerd.

In bestaande woningen er is er niet altijd voldoende ruimte voor een ventilatietoestel of voor het realiseren van een kanalensysteem. Daarnaast is er draagvlak nodig van bewoners om renovatiewerkzaamheden te kunnen uitvoeren, de zogenaamde 70%-regel. Wat daarbij helpt is zo min mogelijk overlast bij de verbouwing en een voordeel op het energielabel van de woning zodat er kosten bespaard kunnen worden op de energierekening. De juiste ventilatie voor bestaande woningen draagt daaraan bij.

Voor elke bestaande woning een ventilatie-oplossing beschikbaar
Excellente lucht moet niet alleen voor nieuwbouw bereikbaar zijn, maar ook voor de bestaande bouw. De oplossingen die wij bieden, zijn voor alle type woningen in de renovatiemarkt. Of het nu gaat om centrale of decentrale ventilatie: onze producten zorgen voor grote prestaties in kleine ruimtes én zijn gemakkelijk te installeren zonder grote ingrijpende maatregelen.

1. MULTI AIR SUPPLY

ventileren met wtw ZONDER TOEVOERKANALEN

Met het Multi Air Supply-systeem ventileer je centraal met een ventilatietoestel met warmteterugwinning (WTW). Door gebruik van de slimme Indoor Mixfan met actieve CO2-sturing wordt gezorgd voor een optimale luchtkwaliteit in elke ruimte.

Bij dit systeem zijn er geen toevoerkanalen naar de verblijfsruimtes nodig. Complexe bouwkundige ingrepen blijven hierdoor bespaard. Dit is dé oplossing om bij renovatie van bestaande woningen te zorgen voor een gunstig energielabel, lagere energiekosten én een gezond binnenklimaat.

Voordelen van de Multi Air Supply:

 • Centrale ventilatie met WTW, zonder toevoerkanalen
 • Luchttoevoer via trapkolom en met slimme Indoor
  Mixfan per verblijfsruimte
 • In alle ruimtes actieve CO2-sturing voor optimale luchtkwaliteit
 • Vervang eenvoudig de bestaande afzuigbox door een WTW-installatie

Meer weten?
Download hier de productleaflet
Ga naar de productpagina

ervaringen

In een uniek renovatieproject in Sint Oedenrode hebben 26 bestaande woningen een upgrade gekregen. Van energielabel C naar energielabel A+ door toepassing van het Multi Air Supply systeem. 

“We zien in Multi Air Supply een extra kans voor de toepassing van het energetisch goed scorende ventilatietype D voor de bestaande bouw. De afwezigheid van kanalen neemt een belangrijke drempel weg voor bestaande woningen.”

Emiel Lange
Projectleider vastgoed, Woonmeij.

Meer weten over dit project? Ga naar de case

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/VSK 24/65e8676ea4a51.jpg

2. RENOVENT SKY

ventilatie met wtw VOOR COMPACTE WONINGEN

Ben je op zoek naar een ventilatietoestel voor een compacte woning zoals een appartement, studentenflat of ouderenwoning en is er weinig ruimte voor de installatie? Kies dan voor de ruimtebesparende Renovent Sky!

De Renovent Sky 150 en 200 zijn uniek door de zeer geringe hoogte van slechts 198 mm. Hierdoor zijn deze types heel geschikt voor renovatie van compacte woningen zoals studentenflats of ouderenwoningen.

Voordelen van de Renovent Sky:

 • Centrale ventilatie met WTW: een volwaardig WTW-systeem op een kleine oppervlakte
 • Zeer geschikt voor compacte woningen door de afmetingen van het toestel
 • Kan aan de wand of het plafond bevestigd worden.
 • Laag geluidsniveau

Meer weten?
Ga naar de productpagina Renovent Sky

3. FLAIR 200

hoge prestaties IN KLEINE WONINGEN

De Flair 200 is een allemansvriend en kan door zijn compacte formaat in elke kleine woning toegepast worden. Ook bij vervanging van een oud ventilatietoestel is de Flair 200 een slimme keuze. Door zijn formaat neemt hij maar weinig ruimte in beslag. En dan hebben we het nog niet gehad over de hoge prestaties van het toestel op het gebied van milieu en duurzaamheid.

Voordelen van de Flair 200:

 • Samen met de Flair 300, 400, 450 en 600 de behoort de Flair-serie tot de meest compacte toestellen in de Nederlandse markt
 • Zeer geschikt voor woningen waar de installatieruimte beperkt is
 • Te combineren met enthalpiewisselaar, zodat een condensafvoer niet nodig is

Meer weten?
Ga naar de productpagina van de Flair

Waarom kies je voor Brink?

Met onze 5 ventilatie-oplossingen voor renovatie ga je voor:

 • Eenvoudig te installeren ventilatie-oplossingen met zo min mogelijk bouwkundige ingrepen
 • Een gunstig energielabel
 • De meest schone en gezonde lucht
 • Lage energiekosten en dus tevreden bewoners!Advies nodig?
Vraag een gratis adviesgesprek aan met
één van onze adviseurs.

4. SONAIR

BUITENLUCHT ÉN GELUID GEFILTERD

Staat de woning in een geluidsbelastende omgeving zoals een snelweg, spoorlijn of dichtbij een luchthaven? Is ventileren wel gewenst, maar het raam openzetten eigenlijk geen optie? Speciaal voor deze woningen is de Sonair ontwikkeld. De Sonair wordt aan de binnenzijde van de gevel geïnstalleerd en filtert niet alleen de buitenlucht, maar ook het geluid van buiten.

Voordelen van de Sonair:

 • Decentrale ventilatie die makkelijk is in te bouwen 
 • Continu verse, schone lucht in huis zonder lawaai van buiten door het gebruik van geluidswerende materialen
 • Ook beschikbaar als variant met CO2-sturing

Meer weten? Download hier de productleaflet

5. AIR 70

per ruimte ENERGIEZUINIG FILTEREN

De Air 70 is de oplossing waarmee ventilatie met WTW wordt gecombineerd in één compact toestel in de gevel van de woning. De Air 70 is een compact en stil ventilatietoestel voor het decentraal ventileren van op zichzelf staande ruimten, zoals een slaapkamer of de woonkamer. Door zijn eigenschappen is dit toestel zeer geschikt voor renovatietoepassingen.

 • Decentrale ventilatie met WTW voor schone, gefilterde lucht per ruimte
 • Zeer energiezuinig en op veel plaatsen toe te passen
 • Eenvoudig te installeren

Meer informatie over de Air 70

INTERESSE?

benieuwd wat wij voor jouw renovatieproject kunnen betekenen?

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/VSK 24/Excellente-lucht-dark.png
case

RENOVATIEPROJECT SINT OEDENRODE multi air supply

 

 

 

 

 

In een uniek renovatieproject in Sint Oedenrode hebben 26 bestaande woningen een upgrade gekregen. Van energielabel C naar energielabel A+ door toepassing van het Multi Air Supply systeem: een ventilatiesysteem met warmteterugwinning voor bestaande woningen.
Lees de volledige case

case

RENOVATIEPROJECT UTRECHT Sonair

In Utrecht zijn afgelopen jaar drie woontorens voor studenten gerenoveerd en toegepast met 878 Sonair-toestellen vanwege de hoge geluidsbelasting in de omgeving door trein-, tram- en wegverkeer. Een compacte, decentrale ventilatie-unit die geluid buitenhoudt.

Lees de volledige case

case

RENOVATIEproject DEN HAAG air 70

In de Elisabeth Brugsma flat in Den Haag zijn 144 appartementen gerenoveerd en voorzien van de Air 70: decentrale ventilatie voor op zichzelf staande ruimtes. Het toestel is volledig in de buitenmuur in te bouwen en er zijn geen bouwkundige ingrepen nodig.

Lees de volledige case

case

renovatieproject sneek renovent sky

In 2016 zijn aan de Worp Tjaardastraat in Sneek 60 sociale huurappartementen gerenoveerd en getransformeerd naar NOM-ready. De appartementen zijn voorzien van een Renovent Sky 150 of 200 boven het plafond vanwege de compacte en ruimtebesparende kenmerken.
Lees de volledige case