Suppliers

Nut en noodzaak van goed onderhoud

Door: Wim Snoeijer
Bijna dagelijks krijgen wij vragen over het onderhoud van onze luchtverwarmings- en ventilatiesystemen. Een veelgestelde vraag is of het toestel of systeem ook onderhoud nodig heeft. Volmondig zeg ik hier ja op.  Als een toestel nieuw wordt gefabriceerd heeft deze diverse functies. Denk bijvoorbeeld aan het zo zuinig mogelijk verwarmen of het zo optimaal mogelijk ventileren van een woning. Het is belangrijk dat deze functies goed blijven werken. Het niet goed functioneren van een toestel of systeem heeft namelijk invloed op het klimaat in de woning en dus het comfort. De bewoner heeft hierin zelf ook een belangrijke rol. Het tijdig reinigen en vervangen van de filters bijvoorbeeld. Bewoners moeten hierover wél geïnformeerd worden. Helaas is dit niet altijd het geval.
 

Is onderhoud alleen het controleren van het toestel?
Tijdens het uitvoeren van onderhoud is een groot gedeelte het controleren van de functies van het toestel of systeem. Tijdens deze controle worden eventuele tekortkomingen gelijk geconstateerd en kan hier actie op worden ondernomen. Door het uitvoeren van goed onderhoud voorkom je mogelijk storingen in de toekomst. Bij onderhoud horen ook toestel specifieke handelingen, zoals het reinigen van een warmtewisselaar of het vervangen van slijtage gevoelige onderdelen.

Hoe weet je wat deze specifieke handelingen zijn?
Een optimale werking van het toestel gaat hand in hand met goed en regelmatig onderhoud en dit valt of staat met de juiste kennis van zowel de installateur als de eindgebruiker. Hiervoor hebben wij duidelijke instructies beschikbaar:
  • Installatie- en onderhoudsvoorschriften, aanwezig bij het toestel  of eenvoudig online te downloaden
  • Online instructievideo's. Dit zijn handige instructievideo's voor zowel de eindgebruiker als de installateur. Voor de eindgebruiker laat een Brink-monteur bijvoorbeeld stap voor stap zien hoe de filters van een luchtverwarmer moeten worden gereinigd. De installateur kan met de instructievideo's zijn eigen kennis checken, leren in de praktijk, eenvoudig op locatie terugkijken en veel tijd besparen op onderhoud. Een mooie ondersteuning bij het uitvoeren van goed onderhoud!

Trainingen en ondersteuning
Wij bieden daarnaast ook trainingen en cursussen  voor installateurs aan over een juiste installatie en het juiste onderhoud van onze systemen. De training leert je alles over de techniek en de aansluitmogelijkheden van onze luchtverwarmings-en ventilatiesystemen. Tijdens de trainingen kan de opgedane kennis ook gelijk in de praktijk worden gebracht in onze technische ruimte.
Meer weten over het aanbod van onze trainingen of direct aanmelden? Klik dan hier!


Deskundige back-up paraat
Heb je op locatie toch nog vragen dan staat onze afdeling Service uiteraard voor je klaar om deze te beantwoorden. Dit kan via telefoonnummer (0522) 46 94 59.

Het nut van onderhoud
Er is niets mooier dan een goed werkende installatie en een tevreden bewoner met een goed binnenklimaat. Naast goed ontwerpen, installeren , inregelen en uitleg, draagt het juiste onderhoud hier zeker ook zijn steentje aan bij.

Reacties

  • Hegoed Vastgoed b.v.   09-07-2019 11:56
    In mailing bestand opnemen s.v.p diverse panden van ons hebben BRINK verwarming.
 Security code

Indien je een reactie plaats op het blog ga je akkoord met de privacyverklaring van Brink.