totaalconcept

voor verduurzaming van bestaande (huur)woningen

De woningmarkt in Nederland zit midden in een energietransitie. Bestaande woningen hebben een energetische opwaardering nodig en de bouweisen voor nieuwe woningen zijn verder aangescherpt. Wij willen een bijdrage leveren aan het verduurzamen van het woningbestand en iedereen de meest excellente lucht bieden die er is. Om dit te bereiken hebben wij samen met Remeha een nieuw concept ontwikkeld: het unieke Multi Air Supply ventilatiesysteem (WTW zonder toevoerkanalen) wordt gecombineerd met een Remeha HR cv-ketel en de cv-installatie wordt perfect in balans gebracht. Dit totaalconcept is eenvoudig te implementeren en de bestaande installaties kunnen in veel situaties worden behouden. De woning krijgt moeiteloos de gewenste sprong naar energielabel A (zie voorbeeld hieronder) of hoger en de bewoner ervaart gezonde lucht en een hoog comfort in huis. De overlast tijdens de ombouw naar de nieuwe situatie wordt beperkt doordat er geen grote bouwkundige ingrepen noodzakelijk zijn.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

 

 

 

 

voorbeeld

 

 

beng-berekening standaard jaren '70 corporatiewoning

Jaarlijks energieverbruik (excl. koken).

Situatie
Elektra (kWh) Gas (m3) Label
Voor isolatie 3.392 4.585,3 F
Na isolatie 2.991 2.697,9 C
Balansventilatie 2.919 1.720,2 A
HR-ketel inregelen 2.691 1214,9 A+
Hybride warmtepomp 4.476 420,6 A++
Warmtepomp 6.111 0 A+++

* Bron: Uniec 3.0 (berekening op 03-06-2021)

balansventilatie & HR CV-KETEL

gezamenlijk concept PERFECTE COMBINATIE

De combinatie van het Multi Air Supply ventilatiesysteem met een Remeha HR cv-ketel zorgt voor hoog comfort in huis en een grote labelsprong van de woning. De woning kan, afhankelijk van de genomen maatregelen, worden ingeschaald op energielabel A, of zelfs hoger. De krachten van Remeha en Brink worden met dit nieuwe totaalconcept gebundeld. Met als resultaat een woning die klaar is voor de toekomst en een bewoner die meer comfort en gezonde lucht in huis ervaart.

simpel toepasbaar

makkelijke aanpassing bestaande installatie

De bestaande cv-installatie bestaat vaak uit een cv-ketel en radiatoren. In de nieuwe situatie wordt de oude cv-ketel vervangen voor een nieuwe HR cv-ketel die met een kamerthermostaat wordt geregeld. De bestaande radiatoren worden voorzien van dubbel instelbare thermostaatventielen. Na plaatsing van de cv-ketel en de thermostaatventielen wordt de cv-installatie in balans gebracht. Per radiator wordt de flow door middel van het dubbel instelbare thermostaatventiel ingeregeld. Ook de nieuwe cv-ketel wordt afgesteld op het juiste vermogen en bijpassende watertemperatuur.

woongenot en lagere stookkosten

Hoog comfort energiezuinig

Doordat de woning van een balansventilatie met WTW in combinatie met een HR cv-ketel en eventuele aanvullende bouwkundige maatregelen is voorzien kan de temperatuur van het cv-water aanzienlijk lager worden ingesteld dan in de bestaande situatie. Deze maatregelen zorgen niet alleen voor veel minder stookkosten en rustiger stookgedrag, maar ook voor veel meer comfort en gezonde gefilterde lucht in huis. Daarnaast wordt het geluid van buiten sterk gereduceerd door de betere schildichting (geen roosters in gevel).

https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/615101-OEM-Leaflet_Multi_Air_Supply-NL-Remeha_C_goed_ingeregeld_v3.png
https://www.brinkclimatesystems.nl/storage/615101-OEM-Leaflet_Multi_Air_Supply-NL-Remeha_C_slecht_ingeregeld_v3.png

DE VOORDELEN voor de bewoner

 • Hoog comfort en energiezuinig
 • Altijd gefilterde lucht in huis
 • Naregeling temperatuur per ruimte
 • Weinig overlast tijdens de implementatie
 • Sterke reductie van buitengeluid door betere schildichting
 • Sturing op CO2

DE VOORDELEN voor de beheerder

 • Totale investering blijft overzichtelijk en past uitstekend in een no regret-oplossing
 • Labelsprong naar label A of hoger*
 • Makkelijke implementatie en gefaseerde uitvoering
 • Lage investering t.o.v. all electric
 • Behoud van bestaande installaties
 • Toekomstbestendig voor hybride, all electric of waterstof
  * afhankelijk van de genomen maatregelen
contactformulier

meer informatie over dit concept? wij adviseren u graag!