Nieuwe Flair-serie: Brink brengt ventilatie naar een hoger niveau

12 februari 2019

Persbericht: Meest innovatieve WTW-unit nu beschikbaar in Nederland
De Flair-serie is het nieuwe paradepaard waarmee Brink Climate Systems een nieuwe standaard voor ventileren met warmteterugwinning (WTW) in de markt neerzet. Dit kwalitatief hoogstaande ventilatietoestel zorgt voor efficiënte, doordachte ventilatie. De Flair is de toekomst ver vooruit als het gaat om prestaties, installatiegemak en connectiviteit.

Lees verder >

Brink en Van Wijnen Bouw verduurzamen samen

24 januari 2019

In de media is er volop aandacht voor: in de toekomst moeten Nederlandse woningen van het (aard)gas af.  Bestaande woningen moeten worden verduurzaamd en nieuwe woningen energie-neutraal worden opgeleverd. En dat natuurlijk zo efficiënt en betaalbaar mogelijk.

Van Wijnen Bouw zocht daarom naar een nieuwe manier van samenwerking in de keten, om samen sneller, beter en betaalbaar te verduurzamen. Die samenwerking hebben Van Wijnen Groep (regio midden), Van der Sluis, Breman Harderwijk en Brink Climate Systems beklonken door het aangaan van nieuwe partnerships.
Vanmiddag hebben de partijen de samenwerkingsovereenkomsten ondertekend.

Brink zal haar expertise en innovatieve ventilatie-oplossingen inzetten voor het creëren van excellente lucht in de woning.

Lees verder >

Brink Climate Systems rondom de feestdagen gesloten

10 december 2018

In verband met de feestdagen zijn wij vanaf maandag 24 december tot en met vrijdag 4 januari 2019 gesloten. De afdelingen Service & Verkoop zijn beperkt bereikbaar.
Daarnaast zijn wij op donderdag 20 december zijn wij vanaf 15.00 uur gesloten. Wij hopen op uw begrip.

Namens alle medewerkers van Brink wensen wij iedereen warme feestdagen en een sprankelend 2019!

Lees verder >

Neem maatregelen tegen houtrook

21 november 2018

'Help, de buren stoken weer' kopt de Stentor in een artikel over gezondheidsschade door houtrook. Nu het weer kouder wordt en de houtkachels weer aan gaan ondervinden steeds meer mensen last van de houtrook. Het fijnstof wat bij de verbranding vrijkomt is erg slecht voor je gezondheid; dit is helaas nog niet bij iedereen doorgedrongen. 

Lees verder >

Ruim 1400 enthousiaste bezoekers bij Open Dag Brink

19 november 2018

De uitnodiging was blijkbaar goed geventileerd. Maar liefst 1437 bezoekers kwamen afgelopen zaterdag naar Brink om te ervaren hoe wij dagelijks werken aan het realiseren van onze droom: Gezonde lucht voor iedereen!

Jong en oud, groot en klein, van dichtbij en van ver. Veel geïnteresseerden liepen de Brink, Air for Life-route door ons prachtige pand.

Lees verder >

Presentatie Brink Huis binnen afdeling Operations

01 oktober 2018

27 september 2018 was het zover! Binnen de afdeling Operations werd ons Brink Huis gepresenteerd. Het Brink Huis is gebaseerd op het Lean productiesysteem en biedt houvast om continu te verbeteren. De uitneembare bouwstenen maken het mogelijk om actief te sturen op actuele thema’s die meer aandacht nodig hebben. In de bouwstenen zit allerlei oefenmateriaal die de verschillende teams onder leiding van de teamleider kunnen gebruiken.

Lees verder >

Brink en Ballast Nedam lanceren ‘Pure Air’, een revolutionair concept voor een gezond binnenklimaat

27 september 2018

Om de luchtkwaliteit in de woning te optimaliseren, lanceren Ballast Nedam Development en Brink Climate Systems een revolutionair concept: Pure Air.

Het Pure Air Concept zuivert en bevochtigt de lucht voordat het de woning binnenkomt.
Het bestaat uit een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning en CO2-sturing, zoals de Flair 300. Dankzij dit systeem wordt de luchtkwaliteit in de woning al aanzienlijk verbeterd. Om een optimale luchtkwaliteit te verkrijgen, wordt aan dit systeem een combinatie van de Brink Pure induct en de Brink Evap luchtbevochtiger gekoppeld.

Lees verder >

Brink presenteert Mengen-over-binnendeuren op ZEN Platformbijeenkomst (11 september)

06 september 2018

Op 11 september aanstaande is er weer een reguliere ZEN Platformbijeenkomst. Zoals gebruikelijk is er aandacht voor de nieuwe BENG-norm en -eisen. Matthijs Visser van Alliander gaat in op publieke open warmtenetten en er zijn weer een aantal prikkelende pitches en diepgravende kennissessies.

Brink presenteert tijdens deze bijeenkomst het Mengen-over-binnendeuren, de winnende oplossing in de 100%GZNDwonen Challenge van Mitros.

 

Lees verder >

Nieuwe Flair beschikbaar op MEPcontent

02 augustus 2018

Vanaf deze week zijn de nieuwe Flair ventilatietoestellen met warmteterugwinning (WTW) van Brink Climate Systems beschikbaar op MEPcontent. Deze zijn te downloaden als Revit-families, AutoCAD- of IFC-bestanden.

 

Lees verder >

Dankzij WTW behaaglijk de zomer door

19 juli 2018

Al dagenlang berichten media dat er volgende week een hittegolf op komst is. Met tropische temperaturen in het vooruitzicht zit natuurlijk niemand te wachten op warmteterugwinning (WTW). Toch kan die WTW-unit juist helpen om de warme dagen geriefelijk door te komen, legt Albert van Lohuizen van Brink Climate Systems uit. Het geheim? Koudeterugwinning. “De installateur kan dus met een gerust hart aan zijn klant adviseren om de WTW door te laten draaien.”

Lees verder >