OPEN DAG: Exclusieve inkijk op zaterdag 17 november

30 oktober 2018

Natuurlijk vertellen we je met alle plezier hoe we een gezond en comfortabel binnenklimaat in huis creëren. Het is alleen zoveel leuker om het zelf te ervaren! Kom daarom naar de Open Dag van Brink Climate Systems op zaterdag 17 november van 9.30 – 16.00 uur en krijg een exclusieve inkijk binnen ons bedrijf en productieproces. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig en (klein)kinderen zijn ook meer dan welkom!

Lees verder >

Presentatie Brink Huis binnen afdeling Operations

01 oktober 2018

27 september 2018 was het zover! Binnen de afdeling Operations werd ons Brink Huis gepresenteerd. Het Brink Huis is gebaseerd op het Lean productiesysteem en biedt houvast om continu te verbeteren. De uitneembare bouwstenen maken het mogelijk om actief te sturen op actuele thema’s die meer aandacht nodig hebben. In de bouwstenen zit allerlei oefenmateriaal die de verschillende teams onder leiding van de teamleider kunnen gebruiken.

Lees verder >

Brink en Ballast Nedam lanceren ‘Pure Air’, een revolutionair concept voor een gezond binnenklimaat

27 september 2018

Om de luchtkwaliteit in de woning te optimaliseren, lanceren Ballast Nedam Development en Brink Climate Systems een revolutionair concept: Pure Air.

Het Pure Air Concept zuivert en bevochtigt de lucht voordat het de woning binnenkomt.
Het bestaat uit een balansventilatiesysteem met warmteterugwinning en CO2-sturing, zoals de Flair 300. Dankzij dit systeem wordt de luchtkwaliteit in de woning al aanzienlijk verbeterd. Om een optimale luchtkwaliteit te verkrijgen, wordt aan dit systeem een combinatie van de Brink Pure induct en de Brink Evap luchtbevochtiger gekoppeld.

Lees verder >

Brink presenteert Mengen-over-binnendeuren op ZEN Platformbijeenkomst (11 september)

06 september 2018

Op 11 september aanstaande is er weer een reguliere ZEN Platformbijeenkomst. Zoals gebruikelijk is er aandacht voor de nieuwe BENG-norm en -eisen. Matthijs Visser van Alliander gaat in op publieke open warmtenetten en er zijn weer een aantal prikkelende pitches en diepgravende kennissessies.

Brink presenteert tijdens deze bijeenkomst het Mengen-over-binnendeuren, de winnende oplossing in de 100%GZNDwonen Challenge van Mitros.

 

Lees verder >

Nieuwe Flair beschikbaar op MEPcontent

02 augustus 2018

Vanaf deze week zijn de nieuwe Flair ventilatietoestellen met warmteterugwinning (WTW) van Brink Climate Systems beschikbaar op MEPcontent. Deze zijn te downloaden als Revit-families, AutoCAD- of IFC-bestanden.

 

Lees verder >

Dankzij WTW behaaglijk de zomer door

19 juli 2018

Al dagenlang berichten media dat er volgende week een hittegolf op komst is. Met tropische temperaturen in het vooruitzicht zit natuurlijk niemand te wachten op warmteterugwinning (WTW). Toch kan die WTW-unit juist helpen om de warme dagen geriefelijk door te komen, legt Albert van Lohuizen van Brink Climate Systems uit. Het geheim? Koudeterugwinning. “De installateur kan dus met een gerust hart aan zijn klant adviseren om de WTW door te laten draaien.”

Lees verder >

Goed nieuws onder de zon: Brink nóg duurzamer dankzij zonnepanelen!

28 juni 2018

Deze week is er gestart met de installatie van 1458 zonnepanelen op onze productiehal. Wij verbruiken jaarlijks zo’n 1.400.000 kWh groene energie. Door de komst van zonnepanelen kunnen wij een kwart van ons energieverbruik zelf opwekken; een belangrijke stap naar een energieneutraal pand!

Lees verder >

Flair 300 nu beschikbaar in Uniec 2: de hoogste EPG-winst!

22 juni 2018

Vanaf vandaag is de Flair 300 in het EPG-programma Uniec 2 opgenomen. Met de Flair 300 zet Brink een nieuwe standaard voor ventileren met warmteterugwinning (WTW) neer. Het hoge rendement gekoppeld aan een zeer laag elektriciteitsverbruik zorgt voor de allerhoogste EPG-winst én past naadloos in de BENG-methodiek die in 2020 in Nederland van kracht wordt. Voeg daar installatiegemak, fluisterstille werking en connectiviteit bij en dit toestel is klaar voor de toekomst.

Lees verder >

Nieuw! Instructievideo's: Eerste hulp bij onderhoud en service

15 juni 2018

Voor een optimale werking van onze toestellen is goed en regelmatig onderhoud enorm belangrijk. Dit staat of valt met de aanwezige kennis bij zowel de installateur als bij de eindgebruiker. Om hierbij te kunnen ondersteunen zijn er instructievideo’s beschikbaar.

Lees verder >

Informatieavond 26 juni - Ventilatie, veel om te doen: balansventilatie of natuurlijke ventilatie?

07 juni 2018

Op dinsdagavond 26 juni 2018 organiseert DNA in de bouw een informatieavond met als thema:“Ventilatie, veel om te doen: balansventilatie of natuurlijke ventilatie?”. De sprekers van deze avond zijn André Meester (VLA Ambassadeur voor de Sector Wonen) en Albert van Lohuizen (Manager Verkoop Nederland bij Brink Climate Systems). Albert vertelt over warmteterugwinning (WTW), de aandachtspunten van een WTW-installatie en hoe dit presteert ten aanzien van de BENG-eisen. Er zijn nog tickets beschikbaar! Locatie: IPKW in Arnhem.

Lees verder >