Portiekflats Presikhaaf genomineerd voor de NRP Gulden Feniks

15 maart 2017

Het renovatieproject Presikhaaf in Arnhem is genomineerd voor de NRP Gulden Feniks. Dit is dé prijs ter bevordering en inspiratie voor hergebruik van de bestaande gebouwde omgeving.

Lees verder >

ABN Amro Duurzame 50: Wim Hijmissen is genomineerd!

09 maart 2017

Binnenkort vindt de zesde editie van de verkiezing ABN Amro duurzame 50 plaats. Wim Hijmissen, Directeur van Brink, is genomineerd voor deze award! Wim Hijmissen participeert in meerdere coalities en samenwerkingsverbanden gericht op energiebesparing en duurzaamheid waarin hij meestal een aanjagende rol speelt.

Lees verder >

Persbericht: Nieuwe systeemmodule door HomEvap en Brink samen ontwikkeld

08 maart 2017

Bewoners verwachten steeds meer van hun balans ventilatiesysteem. Comfortabel en gezond wonen zijn de zaken waar het om gaat. Voor Brink Climate Systems zijn deze kernbegrippen de drijfveer om slimme add-ons te ontwikkelen die de bewoner de mogelijkheid bieden het balans ventilatiesysteem aan te passen aan zijn persoonlijke wensen. Aan de al bestaande systeemmodules voegt Brink nu de Evap toe. De Evap is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met HomEvap. Dinsdag 28 februari werd deze samenwerking formeel bekrachtigd.

Lees verder >

Brink lanceert brinkairshop.nl

picture
23 februari 2017

"De wereld van de bouwkolom verandert, daar moet je op inspelen"
brinkairshop.nl is live! Dé webshop met producten op het gebied van ventilatie, verwarming, koeling en warmwaterbereiding. Eenvoudig, snel én altijd met de meest actuele productinformatie.

Lees verder >

Brink demonstreert innovaties op ISH

03 februari 2017

Brink Climate Systems pakt uit op de ISH in Frankfurt am Main. De fabrikant uit Staphorst, bekend om haar innovatieve ventilatieoplossingen, laat er een efficiënter, stiller en energiezuiniger ventilatietoestel zien, samen met nieuwe systeem­modules voor het bevochtigen en reinigen van ventilatielucht en een module om met ventilatielucht te verwarmen of koelen.

Lees verder >

Brink voldoet aan eis G+-gas

05 december 2016

Onlangs heeft de overheid een wijziging in het Besluit Gastoestellen bepaald. Deze wijziging houdt verband met de veranderende samenstelling van gas. Vanaf 1 januari 2017 mogen er uitsluitend nog luchtverwarmers en cv-toestellen geïnstalleerd worden die gekeurd zijn voor G+-gas, ook wel K-gas genoemd. Toestellen die niet gekeurd zijn voor G+-gas, mogen na 1 januari niet meer worden geleverd en geïnstalleerd. Onze toestellen voldoen aan deze eis.

Lees verder >

Kennis delen nul-op-de-meter woningen in Groevenbeek

23 november 2016

Na een succesvol Duurzaam Wonen congres organiseert Van Wijnen een 'nul-op-de-meter' kennisdelingssessie. Dit vindt plaats in hun nul-op-de-meter demonstratiewoning Groevenbeek Noord in Ermelo. Ook Brink is aanwezig.

Lees verder >

Broodje aap: misverstanden rond balansventilatie

28 oktober 2016

Sinds kort is het LenteAkkoord begonnen met een zogemaande mini-serie ‘Broodje aap’. In deze artikelen worden theorieen en verhalen rond energiezuinige nieuwbouw voorgelegd aan een panel van experts. Deze keer een klassiek misverstand: “Bij balansventilatie mag het raam niet open.”

Lees verder >

Onderzoek: Slecht onderhouden huis leidt tot meer doktersbezoek

24 oktober 2016

Het aantal doktersbezoeken van mensen die in een huis wonen met vocht en schimmel ligt 10 tot 15 procent hoger dan bij mensen die in goed onderhouden woningen wonen. Bij de groep die vaker thuis zijn (ouderen en vrouwen) ligt dit aantal nog hoger, namelijk op 25%.

Lees verder >

PERSBERICHT: Compacte Elan 4 van Brink voldoet voor ‘nul op de meter’-woning

30 september 2016

Staphorst - Compact van formaat en goed te gebruiken in ‘nul op de meter’-woningen: zo brengt Brink Climate Systems zijn indirect gestookte mini luchtverwarmer Elan 4 onder de aandacht. Het toestel is geschikt voor  verwarming, koeling  en ventilatie.

Lees verder >