Selficient bereikt finale Solar Decathlon 2017

14 september 2017

Selficient, een uniek bouwconcept ontwikkeld door studenten van Hogeschool Utrecht, heeft als één van de 13 uit ruim 200 inzendingen de finale bereikt van de ‘Solar Decathlon 2017’; een internationale wedstrijd tussen diverse universiteiten van over de hele wereld. Zij werden uitgedaagd om een huis te ontwerpen en te bouwen. Het huis moet op zonne-energie werken, energie efficiënt zijn, duurzaam en aantrekkelijk ogen. Selficient gaat in het najaar van 2017 het huis dat zij hebben ontworpen daadwerkelijk bouwen in Denver, USA.

Lees verder >

De nieuwe Flair 325: dé perfecte balans tussen bewonerscomfort en installatiegemak

12 september 2017

Met de Flair is de nieuwe trend gezet op het gebied van ventilatie met warmterugwinning (WTW). Het toestel is een compleet nieuwe ontwikkeling voor efficiëntere, stillere en energiezuinigere ventilatie. De Flair 325 is de toekomst ver vooruit als het gaat om prestaties, installatiegemak en connectiviteit. Benieuwd naar de Flair 325?

Lees verder >

Vernieuwde Brink Service App

05 september 2017

Download vanaf vandaag de vernieuwde Brink Service app (gratis). Met deze app heeft u de meest actuele, praktische en relevante informatie binnen handbereik. Deze app ondersteunt u bij de installatie, het onderhoud en de service van de Brink ventilatietoestellen en -luchtverwarmers. De app is uitgebreid met de nieuwste Brink-toestellen en met oudere Brink-toestellen. Zo is de app completer dan ooit tevoren.

Lees verder >

Middelburg loopt voorop met riante subsidie op Nul-Op-de-Meter-woning

27 juli 2017

In de Biesbosstraat in Middelburg is onlangs de eerste van wellicht 43 naar Nul-Op-de-Meter gerenoveerde woningen opgeleverd. Voor de bewoners die hun woning volledig laten renoveren naar een volwaardige NOM-woning is een riante subsidie beschikbaar tot maar liefst € 21.000 per woning.

Lees verder >

Factory Zero: de eerste serie energiemodules (iCEM) bijna gereed

25 juli 2017

Brink is als keypartner betrokken bij de ontwikkeling en totstandkoming van de klimaat- en energiemodule van Factory Zero; de iCEM (intergrated Climate and Energy Module).Dit is een compacte compleet geïntegreerde energiemodule die de woning voorziet van geconditioneerde, gezonde lucht, warmte en ventilatie. Op dit moment legt een enthousiast team de laatste hand aan de eerste serie iCEM's die worden geleverd aan bouwbedrijf de Vree en Sliepen uit Tiel.

Lees verder >

Arbeiderspaleis 'Het Schip' toekomstproof

15 juni 2017

Het opvallende wooncomplex 'Het Schip' (82 woningen) in Amsterdam wordt klaargestoomd voor de toekomst. Het arbeiderspaleis wordt door corporatie Eigen Haard volledig gerenoveerd. Wij mogen met trots bijdragen aan de verduurzaming van dit monumentale pand.

Lees verder >

Kliniek Hollands Kroon: comfort gaat gepaard met de juiste ventilatie

08 juni 2017

Onlangs is paardenkliniek Hollands Kroon voorzien van het meest optimale binnenklimaat. Geen dagelijkse kost. Want hoe ventileer je de ruimte van paarden? En hoe ga je bijvoorbeeld om met ammoniaklucht? Het was een uitdaging, maar wij zijn in staat om voor elke situatie een advies op maat te maken.

Lees verder >

Samen komen we tot een beter resultaat

01 juni 2017

In een paar jaar tijd heeft Brink Climate Systems zich ontwikkeld van adviserend productleverancier tot een partner die meedenkt en meewerkt aan het realiseren van de beste klimaatoplossingen. Met de nieuwe producten Elan 4 en Air 70 kunnen zowel nieuwbouwwoningen als renovatie- en transformatietrajecten van een optimaal binnenklimaat worden voorzien. ‘Samen het beste resultaat’ is het nieuwe credo van de afdeling Brink Customize. De in Staphorst gevestigde klimaatspecialist richt zich in toenemende mate op het aanbieden van klimaatoplossingen op maat.

Lees verder >

Partnerschap met C4Real leidt tot visualisaties met grote impact

22 mei 2017

Brink is het afgelopen jaar aanwezig geweest met een stand op de ISH in Frankfurt. Dit jaar hebben wij de expertise van C4Real ingeschakeld.

Lees verder >

'Air 70 helpt bij dat o zo belangrijke ventileren'

02 mei 2017

En je hoeft er niets voor te doen!

Een goede recensie in Sallandcentraal over onze Air 70, geschreven door Salland Installatieservice. De installateur deelt zijn ervaringen in de praktijk waarbij de Air 70 een ideale oplossing is. "De Air 70 is een fantastisch apparaatje, werkt energiezuinig, is geluidsloos maar vooral: hij ververst lucht zonder dat dat ten nadele van de temperatuur binnen gaat". Lees de volledige recensie!
 

Lees verder >