Nul op de meter zorgt voor meer en betere samenwerking tussen marktpartijen

18 januari 2018

'Fabrikanten hebben veel expertise in huis over de producten en oplossingen die ze leveren. Laat de markt daar gebruik van maken'

Evenveel energie opwekken als verbruiken, dat is kortgezegd waar het begrip Nul op de meter om draait. Nul op de meter is haalbaar als de woning met onder andere slimme installaties, betere isolatie en eigen energieopwekking naar een hoger plan wordt getild. Om de eisen van nul op de meter woningen te kunnen halen zullen verschillende leveranciers in zowel nieuwbouw als renovatie goed moeten samenwerken. Albert van Lohuizen, Manager Verkoop Nederland van Brink Climate Systems, legt uit hoe de klimaatspecialist tegen het begrip aankijkt.

Lees verder >

Persbericht: Ventilatiesystemen zijn de longen van je huis

11 januari 2018

Brink zet op VSK volledig in op luchtkwaliteit

Brink Climate Systems introduceert op de komende VSK oplossingen op het gebied van ‘Health & Wellness’. Door de diverse ventilatie- en verwarmingsoplossingen slim te koppelen, kan Brink maximaal invulling geven aan haar ‘Air for life’-ambitie. Zo worden totaaloplossingen gecreëerd voor een gezond binnenklimaat van woningen en utiliteitsgebouwen met toestellen en modules die energiezuinig, stil en efficiënt zijn. Doordat ‘connectiviteit’ voor alle nieuwe producten die Brink ontwikkelt een randvoorwaarde is, kunnen consumenten niet alleen de toestellen zelf met groot gebruiksgemak bedienen vanaf hun mobiel of tablet, maar kan serviceverlening ook veel efficiënter plaatsvinden.

Lees verder >

Persbericht: Pure induct systeemmodule zuivert lucht met ionisatie

11 januari 2018

Verse ventilatielucht wordt volledig (fijn)stofvrij gemaakt

Met luchtvervuiling hebben we allemaal te maken, ook al woon je niet langs een filegevoelige snelweg. Wereldwijd sterven jaarlijks 5,5 miljoen mensen door luchtvervuiling (bron: NOS.nl). In Nederland sterven er 5.700 mensen en belanden er 12.000 op de spoedeisende hulp. Een probleem dat veel groter is dan bijvoorbeeld verkeersdoden. De ‘Pure induct’ van Brink, bekend om haar innovatieve ventilatieoplossingen, maakt verse ventilatielucht volledig (fijn)stofvrij. Alle stofdeeltjes worden door middel van ionisatie geladen en blijven vervolgens aan een collector plakken.

Lees verder >

Persbericht: Ventileren kan efficiënter, stiller en energiezuiniger met nieuwe Flair

11 januari 2018

Flair 300 zet nieuwe standaard in ventilatie met warmteterugwinning neer

Brink Climate Systems, bekend om haar innovatieve ventilatieoplossingen, zet een nieuwe standaard voor het ventileren met WTW. Het hoge rendement gekoppeld aan zeer laag energieverbruik zorgt er samen met de zeer stille werking voor, dat ventileren met WTW een nieuwe weg inslaat. De Flair 300 zal prominent te zien zijn op de VSK in de Jaarbeurs te Utrecht.

 

Lees verder >

Brink is lid van Stroomversnelling, samen op weg naar energieneutraal

18 oktober 2017

Een belangrijke opgave staat ons te wachten: energieneutraal in 2050. Wij vinden dat de bewoner centraal moet staan bij het behalen van deze doelstelling. Met andere partijen die zijn aangehaakt bij de Stroomversnelling zijn wij in staat gezamenlijk dit doel te bereiken. Daar werken wij graag aan mee! Meer weten? Wim Hijmissen vertelt waarom wij lid zijn geworden van de Stroomversnelling!

Lees verder >

Persbericht: Hogeschool Utrecht wint de publieksprijs van de Solar Decathlon 2017

16 oktober 2017

Het studententeam van Hogeschool Utrecht is met haar inzending Selficient – a sustainable and affordable house for everyman - op de zevende plaats geëindigd tijdens de Amerikaanse duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon. Het Nederlandse studententeam koos bewust voor een modulaire, circulaire en energieneutrale benadering van bouwen. 

Lees verder >

Selficient update 2 - Het huis is af!

10 oktober 2017

Laten wij meteen met de deur in huis vallen: het Selficient huis is af! Het team heeft iets meer de tijd nodig gehad dan de officiële acht dagen maar dat maakt ze niet minder trots. De afgelopen dagen hebben ze dubbele diensten gedraaid en er alles aan gedaan om Nederlandse duurzaamheid zo goed mogelijk te kunnen presenteren aan de Solar Decathlon competitie. Lees alles over de belevenissen, diverse tegenslagen maar vooral het met succes behaalde resultaat in de volgende update.

Lees verder >

Dag van de Binnenlucht

picture
04 oktober 2017

De kwaliteit van de buitenlucht in Nederland is niet gezond. Deze vervuilde buitenlucht komt ook onze woning binnen. Daar doen we vrijwel niets aan, terwijl we erg veel binnenshuis aanwezig zijn. Slechte binnenlucht kan zorgen voor gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, hoesten, astma en benauwdheid. Aandacht voor de binnenlucht in de woning is broodnodig want de kwaliteit is veel slechter dan we denken. Op 2 november organiseren Lente-akkoord, VLA en ISSO daarom gezamenlijk de Dag van de Binnenlucht (Den Bosch).

Lees verder >

Selficient update 1 - Wij hebben 1 taak: het huis bouwen en winnen!

28 september 2017

Na een paar dagen acclimatiseren in Denver is er door het team Selficient hard gewerkt aan de voorbereiding van de bouw. Op basis van een gigantisch draaiboek kreeg ieder bouwkoppel de uitdaging zich klaar te stomen voor het echte werk: Selficient op het Solar Decathlon terrein neerzetten. Een korte update hoe het team Selficient tot nu toe is vergaan!

Lees verder >

Selficient bereikt finale Solar Decathlon 2017

14 september 2017

Selficient, een uniek bouwconcept ontwikkeld door studenten van Hogeschool Utrecht, heeft als één van de 13 uit ruim 200 inzendingen de finale bereikt van de ‘Solar Decathlon 2017’; een internationale wedstrijd tussen diverse universiteiten van over de hele wereld. Zij werden uitgedaagd om een huis te ontwerpen en te bouwen. Het huis moet op zonne-energie werken, energie efficiënt zijn, duurzaam en aantrekkelijk ogen. Selficient gaat in het najaar van 2017 het huis dat zij hebben ontworpen daadwerkelijk bouwen in Denver, USA.

Lees verder >