Wim Hijmissen is genomineerd voor ABN Amro Duurzame 50 - 2018!

05 maart 2018

Op 18 april vindt de zevende editie van de ABN Amro duurzame 50 plaats. Wim Hijmissen, Directeur van Brink Climate Systems, is net als vorig jaar genomineerd voor deze Award! De winnaar mag zich de meest invloedrijke en meest duurzame persoon van 2018 binnen de bouw- en vastgoedsector noemen. De prijs die hierbij hoort, een cheque ter waarde van € 5.000, gaat naar een goed doel dat de winnaar kiest.

Lees verder >

Wat betekent Health & Wellness voor de bewoner?

20 februari 2018

Bekijk de video

Gezond wonen en je goed voelen is waar het om draait, zeker als je thuis bent. Met de oplossingen van Brink krijgt ieder huis gezonde longen. Hoe bereiken we dit? In deze video leggen wij uit wat ‘Health & Wellness’ voor de bewoner betekent.

Lees verder >

Goede investering Flair 300: hoge COP balansventilatie

15 februari 2018

Het begrip COP (Coëfficiënt of Performance) is algemeen ingeburgerd als efficiency factor voor warmtepompen. Ook bij balansventilatie wordt tegenwoordig een COP-waarde afgegeven. Dit is de  verhouding tussen het jaarlijkse elektriciteitsverbruik en de teruggewonnen warmte. Balansventilatie heeft doorgaans een COP tussen de 10 en 20. De Flair 300, de nieuwe WTW-unit van Brink, scoort met een COP van 19,4 dan ook uitstekend. Concreet gezegd betekent dit dat voor elke euro aan elektriciteitsverbruik, € 19,40 euro aan kosten voor verwarming wordt bespaard.

Lees verder >

Persbericht: Brink wordt bedrijfsvriend van het Longfonds

06 februari 2018

Wij strijden mee voor gezonde binnenlucht

Brink Climate Systems heeft op de VSK 2018 bekendgemaakt dat zij bedrijfsvriend is geworden van het Longfonds. Het Longfonds maakt zich sterk voor gezonde lucht zowel binnen als buiten en gezonde longen. Brink ondersteunt dit streven van harte. De vriendschap onderstreept hoe belangrijk de  binnenluchtkwaliteit van een woning is voor een goede gezondheid. Brink zet hiermee in op ‘Health & Wellness’ voor de eindgebruiker en versterkt zo haar ‘Air for Life’-ambitie. Het Longfonds is op de VSK prominent aanwezig op de stand van Brink (hal 8, B036).

 

Lees verder >

Nul op de meter zorgt voor meer en betere samenwerking tussen marktpartijen

18 januari 2018

'Fabrikanten hebben veel expertise in huis over de producten en oplossingen die ze leveren. Laat de markt daar gebruik van maken'

Evenveel energie opwekken als verbruiken, dat is kortgezegd waar het begrip Nul op de meter om draait. Nul op de meter is haalbaar als de woning met onder andere slimme installaties, betere isolatie en eigen energieopwekking naar een hoger plan wordt getild. Om de eisen van nul op de meter woningen te kunnen halen zullen verschillende leveranciers in zowel nieuwbouw als renovatie goed moeten samenwerken. Albert van Lohuizen, Manager Verkoop Nederland van Brink Climate Systems, legt uit hoe de klimaatspecialist tegen het begrip aankijkt.

Lees verder >

Persbericht: Ventilatiesystemen zijn de longen van je huis

11 januari 2018

Brink zet op VSK volledig in op luchtkwaliteit

Brink Climate Systems introduceert op de komende VSK oplossingen op het gebied van ‘Health & Wellness’. Door de diverse ventilatie- en verwarmingsoplossingen slim te koppelen, kan Brink maximaal invulling geven aan haar ‘Air for life’-ambitie. Zo worden totaaloplossingen gecreëerd voor een gezond binnenklimaat van woningen en utiliteitsgebouwen met toestellen en modules die energiezuinig, stil en efficiënt zijn. Doordat ‘connectiviteit’ voor alle nieuwe producten die Brink ontwikkelt een randvoorwaarde is, kunnen consumenten niet alleen de toestellen zelf met groot gebruiksgemak bedienen vanaf hun mobiel of tablet, maar kan serviceverlening ook veel efficiënter plaatsvinden.

Lees verder >

Persbericht: Pure induct systeemmodule zuivert lucht met ionisatie

11 januari 2018

Verse ventilatielucht wordt volledig (fijn)stofvrij gemaakt

Met luchtvervuiling hebben we allemaal te maken, ook al woon je niet langs een filegevoelige snelweg. Wereldwijd sterven jaarlijks 5,5 miljoen mensen door luchtvervuiling (bron: NOS.nl). In Nederland sterven er 5.700 mensen en belanden er 12.000 op de spoedeisende hulp. Een probleem dat veel groter is dan bijvoorbeeld verkeersdoden. De ‘Pure induct’ van Brink, bekend om haar innovatieve ventilatieoplossingen, maakt verse ventilatielucht volledig (fijn)stofvrij. Alle stofdeeltjes worden door middel van ionisatie geladen en blijven vervolgens aan een collector plakken.

Lees verder >

Persbericht: Ventileren kan efficiënter, stiller en energiezuiniger met nieuwe Flair

11 januari 2018

Flair 300 zet nieuwe standaard in ventilatie met warmteterugwinning neer

Brink Climate Systems, bekend om haar innovatieve ventilatieoplossingen, zet een nieuwe standaard voor het ventileren met WTW. Het hoge rendement gekoppeld aan zeer laag energieverbruik zorgt er samen met de zeer stille werking voor, dat ventileren met WTW een nieuwe weg inslaat. De Flair 300 zal prominent te zien zijn op de VSK in de Jaarbeurs te Utrecht.

 

Lees verder >

Brink is lid van Stroomversnelling, samen op weg naar energieneutraal

18 oktober 2017

Een belangrijke opgave staat ons te wachten: energieneutraal in 2050. Wij vinden dat de bewoner centraal moet staan bij het behalen van deze doelstelling. Met andere partijen die zijn aangehaakt bij de Stroomversnelling zijn wij in staat gezamenlijk dit doel te bereiken. Daar werken wij graag aan mee! Meer weten? Wim Hijmissen vertelt waarom wij lid zijn geworden van de Stroomversnelling!

Lees verder >

Persbericht: Hogeschool Utrecht wint de publieksprijs van de Solar Decathlon 2017

16 oktober 2017

Het studententeam van Hogeschool Utrecht is met haar inzending Selficient – a sustainable and affordable house for everyman - op de zevende plaats geëindigd tijdens de Amerikaanse duurzaamheidswedstrijd Solar Decathlon. Het Nederlandse studententeam koos bewust voor een modulaire, circulaire en energieneutrale benadering van bouwen. 

Lees verder >