Allergische rhinitis

Bekende Allergieklachten en oplossingen

Wist je dat in Europa 10 tot 15 procent van de mensen last heeft van allergische klachten veroorzaakt door overgevoeligheid voor bepaalde allergenen?
Een veelvoorkomende allergieklacht is allergische rhinitis. Dit is een ontsteking aan het neusvliesslijm waardoor je begint te niezen, een verstopte neus of loopneus krijgt en je keel, neus en ogen geirriteerd raken. Deze klachten lijken op verkoudheid, maar zijn vaak een allergische reactie op allergenen.

Allergenen die zorgen voor dit type allergische klachten zijn bijvoorbeeld:

 • Pollen, afkomstig van grassen en bomen
 • Huisstofmijt
 • Sporen van schimmels
 • Huidschilfers van dieren

Door te zorgen voor voldoende ventilatie in je woning kun je klachten veroorzaakt door allergenen beperken. Brink Climate Systems biedt diverse ventilatie oplossingen aan die zorgen voor schone lucht in huis en daardoor helpen om allergieklachten te verminderen.
Bekijk onze oplossingen op deze pagina.

Wat te doen tegen allergieklachten?

Zorg voor schone lucht in huis Centrale ventilatie met filter

Voldoende ventileren in huis is noodzakelijk om allergieklachten door pollen, huisstofmijt, sporen van schimmels en huidschilfers van huisdieren effectief aan te pakken. Voor het verversen van de binnenlucht kun je kiezen voor natuurlijke ventilatie (ventileren via een ventilatierooster of raam) of voor een mechanische oplossing zoals balansventilatie. 

Pollenallergie? Sluit je ramen en ventileer mechanisch
Natuurlijke ventilatie is bij allergieklachten meestal niet de beste oplossing. Bij hooikoorts komen de pollen alsnog je woning binnen wanneer je een raam openzet om te ventileren. VentierMechanische oplossing is dan de beste optie. Brink biedt verschillende centrale ventilatie oplossingen aan met daarbij de mogelijkheid om door gebruik van speciale filters ook kleine deeltjes uit de lucht te filteren. Op deze manier houd je de lucht in huis vrij van allergenen zoals pollen, huisstofmijt of sporen van schimmels.

Onderstaand vind je onze centrale ventilatieoplossingen. In combinatie met het juiste filter is het mogelijk om je allergische klachten binnenshuis te verminderen. Door het laten installeren van de Pure induct module kun je er zelfs voor zorgen dat ook de allerkleinste deeltjes (fijnstof, smog, bacteriën en virussen) worden tegengehouden.
Benieuwd hoe de Pure induct werkt?
Bekijk de video hier.

Pure Induct

Hoe werkt de Pure induct module? zuivere lucht

Met de Pure induct filter wordt de lucht in een woning niet alleen gezuiverd van pollen en huisstofmijt. Deze filter zuivert de lucht daarnaast ook nog eens van (ultra)fijnstof, smog, roet, bacteriën en zelfs virussen.

Hoe werkt de Pure induct?
Bekijk het filmpje hiernaast voor een volledige uitleg over de werking van de Pure induct.

play video
Hooikoorts

Pollenallergie

Zeker in de lente- en zomermaanden kunnen hooikoorts klachten opspelen door de grote hoeveelheid pollen in de lucht. Een ventilatiesysteem voorzien van een pollenfilter biedt dan uitkomst. Zo'n speciaal filter zorgt ervoor dat pollen uit de buitenlucht worden tegengehouden en de lucht in huis pollenvrij blijft.

Huistofmijt

stofmijt allergie

De hoeveelheid huisstofmijt wordt beïnvloed door de warmte en mate van luchtvochtigheid in een woning. Huisstofmijt gedijt het best bij een hoge luchtvochtigheid en vooral in het najaar is het lastig om het percentage luchtvochtigheid in huis niet te laten oplopen.

Door voldoende ventilatie in combinatie met een filter zorg je ervoor dat de luchtvochtigheid in je woning op een gezond niveau (40 - 55%) blijft, waardoor huisstofmijt uitdroogt.

schimmels

Sporen allergie

Schimmels ontstaan vaak door vochtproblemen in huis. Wanneer sporen van schimmels in aanraking komen met vocht, ontstaat schimmelvorming. Schimmelvorming zie je vaak terug in vochtige ruimtes zoals keukens.

Sporen van schimmels hangen in de lucht en kunnen allergische klachten veroorzaken. Dit kun je voorkomen door te zorgen voor:

 • de juiste luchtvochtigheid in huis
 • schone lucht door continue ventilatie
 • Nieuws 11-09-2023

  Hitte en slechte luchtkwaliteit in Nederland? Haal thuis opgelucht adem met onze fijnstoffilters

  NU.nl: Het RIVM waarschuwt voor slechte luchtkwaliteit in zuiden en midden van Nederland.

  Bekijk artikel
 • Blog 07-09-2023

  Normale tijden?

  Wat hebben we een rumoerige tijd achter de rug! Iedereen in de bouwwereld herkent het wel, prijzen die omhoogschieten, producten en onderdelen die niet of nauwelijks leverbaar zijn.

  Bekijk artikel
 • Nieuws 18-07-2023

  Brink Climate Systems blijft sponsor VV Staphorst

  Na jarenlange trouwe sponsor van voetbalvereniging VV Staphorst hebben wij afgelopen donderdag 13 juli wederom voor vier jaar bijgetekend als sponsor.

  Bekijk artikel
Voordelen

wat zijn de voordelen van ventilatie van brink climate systems? ventilatie met wtw mogelijkheden

 • 24/7 schone en gezonde lucht in huis
 • Vermindering van allergische klachten door allergenen
 • Minder kans op schimmels en vocht
 • Kostenbesparend door een afname van energieverbruik
 • Geluidswerend in drukke omgevingen
FAQ

Veelgestelde vragen Rondom allergieklachten

1. Allergieklachten wat te doen?
Door een huis voldoende te ventileren kun je diverse allergieklachten verminderen. Tegen allergenen als pollen, huisstofmijt en sporen (van schimmels) kun je jezelf beschermen door gebruik te maken van een mechanisch ventilatiesysteem, al dat niet in combinatie met een filter dat bescherming biedt tegen bijvoorbeeld pollen. 

2. Hooikoorts wat kun je er tegen doen?
Een maatregel die je zelf kunt treffen om hooikoorts klachten tegen te gaan is je huis en dan met name je slaapkamer pollenvrij houden. Dit kan door gebruik van een speciaal filter. Met de Pure induct van Brink zorg je ervoor dat zelfs de allerkleinste deeltjes worden opgevangen en buiten worden gehouden. Dit leidt tot de beste en schoonst mogelijke lucht in huis waardoor allergieklachten zullen verminderen.

3. Huisstofmijt wat te doen?
De makkelijkste manier om structureel van huisstofmijt af te komen is door de luchtvochtigheid in huis op peil te houden (40-55%) en te zorgen voor continue verversing van de lucht in huis. Huisstofmijt gedijt het best bij een hoge luchtvochtigheid en die is in het najaar het hoogst. Natuurlijke ventilatie (raam of deur open) is in het koude najaar geen comfortabele oplossing. Beter is het dan te kiezen voor een balansventilatiesysteem, dat zorgt voor de juiste luchtvochtigheid en gezonde binnenlucht.

4. Hoe bestrijd je schimmel in huis?
Schimmel kun je het beste bestrijden door 24 uur per dag te ventileren, waardoor je het vochtniveau in je huis laag houdt. Continue ventileren doe je het best met een mechanisch ventilatiesysteem. Bekijk de centrale en decentrale ventilatie met WTW mogelijkheden van Brink en kom erachter welk ventilatiesysteem het beste bij jouw woning past.